نوشته شده توسط : ادمین

میراث آریا -  صنعت قاليبافی در كرمان سابقه طولاني دارد، چنين به نظر می‌رسد كه اين هنر قبل از دوران صفويه در اين شهر وجود داشته است و در زمان صفويه كه اوج تمامی هنرها در ايران است، فرش هم همانند ديگر هنرها در اين دوره بيشتر شكوفا شده است و هنر اسلامی بر طرح‌ها و نقوش آن تاثير بسزايی گذاشته است، چنانچه در تاريخ (عالم آرای عباسی) كه توسط منشی شاه‌عباس به رشته تحرير درآمده، به قالی كرمان اشاره شده است.

 

در زمان اكبرشاه كه معاصر شاه‌عباس بود قالی‌هايی از كرمان به هندوستان حمل می‌شده است. قديمی‌ترين نوع قالی كرمان، قالی راور است كه می‌توان تاريخ بافت آنها را در ۱۸۶۶ ميلادی يا ۱۲۸۶ هجری تخمین زد.

 

شهرتی كه قالی كرمان در سراسر دنيا از آن برخوردار است بيش از هر چيز مربوط به درهم آميختن موفقيت‌آميز رنگ و طرح آن است. تطور و تكامل نقش قالی‌های كرمان، شامل چندين دوره تاريخی و متمايز است . در این سال‌ها تعداد بسیار زیادی از هنرمندان و طراحان نامدار فرش کرمان باعث پیشرفت این هنر در کشور شدند که در این میان می‌توان به مرحوم عباس نژادسروری، مرحوم علی شریعت‌مداری، مرحوم میرزا عبدالحسین میسرجانی، مرحوم مرتضی میسرجانی، علی ایرانمنش، محمدحسین عاتفی و... اشاره کرد. رسول میسرجانی که از خاندان بزرگ میسرجانی است و چهار نسل او در زمینه طراحی فرش فعالیت داشته‌اند، هم‌اکنون بیش از ۲۰ سال است که به تدریس طراحی فرش در دانشگاه‌های مختلف می‌پردازد و به عنوان یک هنرمند چیره‌دست در زمینه تولید فرش دستباف کرمان نیز شهرت دارد. با این طراح و هنرمند زبده کرمانی به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید:

 

کمی از خودتان برای ما بگویید تا مخاطبان بیشتر با شما آشنا شوند؟ 

 

اینجانب رسول میسرجانی فرزند مرتضی در ۲۳ آبان ماه ۱۳۳۹ در شهر کرمان در محله زریسف به دنیا آمدم.

 

طراحی فرش را از که آموختید؟ و از چه زمانی طراحی فرش را شروع کردید؟ طراحی فرش در خانواده شما ریشه موروثی دارد؟ 

 

پدرم اشتغال به طراحی فرش را از سن ۱۲ سالگی شروع کرد و در آن زمان در شرکت فرش زیبا مسئول کارگاه طراحی بود. او به اتفاق پنج نفر دیگر سفارشات طراحی را آماده و به کشورهای خارجی به ویژه کشور امریکا صادر می‌کردند.

 

در سال ۱۳۶۰ در کنار شغل دبیری، کمک دست پدر هم بودم بطوریکه در زمان بیماری او کار بیشتری انجام می‌دادم، تا اینکه پدرم در آذرماه سال ۱۳۶۵ به رحمت خدا رفت. خدا او و همه پدر و مادرها را بیامرزد. او گنج بزرگی به من داد. با فوت پدر کارهای نیمه تمام بر دوش من افتاد و به صورت رسمی ادامه‌دهنده چهار نسل طراحی فرش شدم. این هنر از جدم شیخ رمضان میسرجانی، پدر بزرگم میرزامحمد، پدرم مرتضی و سرانجام به دست من سپرده شد.

 

به نظر شما قالی کرمان در حال حاضر در جایگاه اصلی خود قرار دارد؟  

 

به هیچ وجه. قالی کرمان با روزهای اوج و نامداری خود سالیان سال فاصله گرفته است. شما بهتر از من می‌دانید که قالی کرمان نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان شهرت یافته است، به‌طوری‌که کمتر موزه معروف جهان و کلکسیونری را می‌توان یافت که حداقل یک تخته از فرش‌های نفیس و قدیمی کرمان را در اختیار نداشته باشد و به آن افتخار نکند. شهرت قالی کرمان در گذشته به حدی رسید که جای خود را در ضرب‌ المثل‌های فارسی هم باز کرد که ضرب ‌المثل "فلانی مثل قالی کرمان می‌ماند، هر چه پا می‌خورد باارزش‌تر می‌شود" به این موضوع اشاره دارد. ضرب‌المثل مذکور کیفیت و مرغوبیت بالای قالی کرمان را به همگان می‌رساند.

 

به نظر شما دلیل این همه افول چیست ؟ 

 

دلایل بسیاری می‌تواند موجب این اتفاق شده باشد. از مهم‌ترین آنها، سودجویی بیش از اندازه دلالان و واسطه‌گران، عدم تبلیغات مناسب در رابطه با قالی کرمان، بافت قالی‌های نامرغوب برای رسیدن به سود بیشتر و عدم حضور یک متولی واحد و دلسوز است. به نظر من سه عامل اول سودجویی دلالان، تبلیغات نامناسب و تولید کالای نامرغوب در بسیاری از اجناس دیگر هم وجود دارد، اما این موضوع در مورد قالی کرمان بسیار متفاوت‌تر است و این اثر هنری در وضعیت بسیار وخیمی قرار دارد. با این اوصاف عامل اصلی افول قالی را می‌توان نداشتن متولی واحد دلسوز، دانا و آگاه به کار عنوان کرد. بنده عقیده دارم تنها یک دستگاه دولتی و یا خصوصی باید مسئولیت را برعهده بگیرد تا در صورت رخ دادن اتفاقی، گناه آن تنها بر گردن یک نفر سنگینی نکند.

 

از نظر شما متولی به چه کسی اتلاق  می‌شود؟ یا متولی چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟ 

 

یکی از مهم‌ترین شرایط متولی در هر صنعت ذینفع نبودن آن فرد از درآمد حاصل از تولید آن کالا است، زیرا ممکن است آن فرد به دلیل مسائل اقتصادی، چشم بر روی همه مسائل ببندد. کم نداریم صنایعی که مدیران آنها در سود حاصل از تولید سهیم بوده‌اند و کالاهای تولیدشده که کم و کاستی‌هایی هم داشته است، وارد بازار کرده‌اند. متولیان تولید فرش باید فقط ناظر بر امر تولید باشند و فقط نقش ارتباط‌دهنده را در بین  قسمت‌های مختلف تولید داشته باشند.   

 

در طول سال‌های فعالیت خود بهترین سال‌های تولید فرش کرمان را مربوط به چه زمانی می‌دانید؟

 

از سال ۱۳۵۸ به صورت مستقل و با نظارت کامل پدرم که از استادکاران قالی کرمان بود، شروع به کار کردم. همزمان با تحصیلات دانشگاهی، کار هنری هم انجام می‌دادم. در طول ۴۰ سال فعالیت هنری در رشته قالی،  فراز و نشیب‌های بسیاری مشاهده کردم که می‌شد با کمی درایت از آنها رد شد. به نظر من بهترین سال‌های  قالی کرمان دهه ۶۰ و در سال‌های ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۴ بود که بسیاری از قالی‌ها قبل از بافت کامل و روی دار قالی به فروش می‌رفت. سودجویی تعدادی از تولیدکنندگان و استفاده از مواد اولیه نامرغوب چنان ضربه سنگینی به فرش کرمان زد که تا سالیان زیادی قابل جبران نخواهد بود . 

 

جدا شدن تولید فرش از معاونت صنایع‌دستی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 

 

همانطور که می‌دانید تا سال ۱۳۷۶ متولی تولید قالی کرمان، مدیریت صنایع‌دستی بود و به موازات آن شرکت فرش ایران و کمیته امداد امام (ره) به تولید فرش مشغول بودند، با توجه به اینکه تمام مراحل کار زیر نظر کارشناسان انجام می‌گرفت. بخش خصوصی فعال در این بخش نیز با وجود رقبای پرقدرت خود در تولید قالی دقت بیشتری به کار می‌برد و تعداد زیادی در این راستا آموزش می‌دیدند. در پایان سال ۱۳۷۶ با تصمیم هیئت دولت و سازمان صنایع‌دستی بافت قالی از لیست رشته‌های صنایع‌دستی منفک و به سازمان صنعت و معدن واگذار شد، گویا از نظر هیئت دولت قالی فقط یک صنعت محسوب می‌شد.

 

 چرا تصور می‌کنید قالی بهتر است تحت نظارت معاونت صنایع‌دستی باشد؟ 

 

در هر کجای دنیا هنگامی که از قالی کرمان صحبتی به میان می‌آید، هنر دست هنرمندان این خطه یادآور می‌شود، بنابراین باید زیر نظر نهادی اداره شود که وظیفه آن حمایت از هنر ملی کشور است. با توجه به پیشینه کاری که در صنایع‌دستی دارم به دلایل متعددی معتقدم که بافت قالی باید جزو رشته‌های صنایع‌دستی قرار گیرد که از این دلایل می‌توان به انتخاب طرح‌ها بر اساس سفارش مشتری و نیاز بازار، جلوگیری از تکراری بافی یک طرح مگر اینکه مشتری خود اعلام نیاز کند، انتخاب رنگ اصلی قالی (رنگ متن)  بر اساس رنگ سال، استفاده از استادکاران، بافندگان خبره و با سابقه هر منطقه در چله‌کشی و نظارت بر مراحل بافت و همچنین روگیری، دارکشی، شست‌وشو، چرم‌دوزی و شناسنامه‌دار کردن تولیدات توسط اساتید مجرب هر قسمت اشاره کرد. 

 

در حال حاضر قالی کرمان در چه وضعیتی قرار دارد؟ 

 

تعدادی از سودجویان و دلالان که سالیان سال دستشان از بازار قالی کوتاه شده بود، منتظر فرصتی بودند که دوباره از این بازار به نفع خود استفاده کنند که این فرصت با وجود دست‌اندرکاران نه چندان دلسوز فراهم شد و آنها با نزدیک شدن به بافندگان و استفاده از مواد اولیه ارزان در بافت تولیدات تیشه به ریشه فرش دستباف به خصوص قالی کرمان زدند. بافندگان هم با توجه به مشکلات عدیده‌ای که با آنها روبه‌رو شدند به کارهای دیگری روی آوردند. امیدواریم پس از گذشت ۲۵ سال از جدایی رشته قالی‌بافی از لیست رشته‌های صنایع‌دستی و هنرهای سنتی، کارشناسان و متولیان امر تمهیدی سودمند به حال بافندگان و در نهایت صادرات غیر نفتی کشورمان بیندیشند.

 

بیشتر بخوانید : بهترین فرش شویی در تهران

 



:: بازدید از این مطلب : 209
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 29 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 تابناک - اسماعیل نادری در نشست خبری برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی فرش دستباف اصفهان، با بیان اینکه ایران و اصفهان در زمینه فرش دستباف از جایگاه والایی در دنیا برخوردار بوده است، افزود: نامگذاری یک روز بنام فرش دستباف در تقویم جمهوری اسلامی و نامگذاری یکی از چهار راههای شهر اصفهان بنام فرش دستباف و نصب المان در این زمینه، از جمله درخواست‌های اداره کل فرش سازمان صمت اصفهان، تشکل‌ها و سازمان‌های مرتبط با فرش دستباف از جمله انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان و شرکت نمایشگاهها و اتاق بازرگانی اصفهان بود.

 

نادری اضافه کرد: نزدیک ۵۰ تا ۶۰ هزار بیمه شده فرش دستباف در این استان وجود داشت که در مرحله اول به حدود ۳۵ هزار نفر کاهش یافت و در زمان حاضر به کمتر از ۲۰ هزار بیمه شده رسیده است. در سال‌های گذشته وقفه ای در زمینه پرداخت بودجه و یارانه بیمه بافندگان فرش دستباف استان به سازمان تامین اجتماعی ایجاد شد و همین امر موجب کاهش تعداد افراد تحت پوشش بیمه شد.

 

وی ادامه داد: همچنین تفاهم نامه ای بین مرکز ملی فرش و تشکل‌ها و سازمان تامین اجتماعی در زمینه نحوه بازرسی‌ها، چگونگی تذکر و قطع بیمه بافندگان فرش وجود داشت اما سازمان تامین اجتماعی به هیچکدام از این موارد عمل نکرد.

 

معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان اظهار داشت: زنجیره تولید فرش دستباف در کشور و استان باید مورد توجه قرار گیرد و در این زمینه تغییر نگرش در مسوولان و مردم ایجاد شود.

 

وی خاطرنشان کرد: مشکلات بسیاری در زمینه فرش دستباف در استان وجود دارد و راهکارهایی هم در این زمینه ارائه شده است.

 

رییس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف استان اصفهان با بیان اینکه بر اساس آمار ۱۳ درصد صادرات حدود ۶۵ میلیون دلاری فرش دستباف کشور به استان اصفهان اختصاص دارد، اظهار داشت: البته آماری که گمرک در این زمینه صادرات فرش دستباف اعلام می کند چندان مورد قبول ما نیست و سهم اصفهان بیشتر از این میزان است.

 

وی ادامه داد: بیشتر فرش های تولیدی استان اصفهان از مبدا تهران صادر می‌شود اما این آمار بصورت تفکیکی اعلام نمی‌شود و جزو آمار صادرات تهران ثبت می شود و بر این اساس بیش از ۱۵ درصد از صادرات فرش دستباف به استان اصفهان اختصاص دارد.

 

رییس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف استان اصفهان با بیان اینکه این استان از جایگاه ویژه ای در هنر صنعت فرش دستباف کشور برخوردار است افزود: بطور رسمی بیش از ۲۷۰ هزار بافنده فرش دستباف در اصفهان شناسایی شدند و تعداد بافنده های فرش دستباف در این استان بیشتر از سایر صنایع فعال هستند.

 

وی اضافه کرد: در سال های گذشته حدود ۴۲۰ هزار بافنده فرش دستباف در استان وجود داشت اما بدلیل مسائل و مشکلات تولید از جمله تحریم و بازار به ۲۷۰ هزار بافنده کاهش پیدا کرده است.

 

عصاچی گفت: فرش بعنوان سفیر فرهنگی کشور ما محسوب می شود و از سابقه دیرینه ای برخوردار است و اصفهان بعنوان یکی از قطب های مهم تولید فرش دستباف است و بهترین فرش ها در این استان بافته می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: بیشتر فرش های تولیدی این استان در نمایشگاههای معتبر دنیا در معرض نمایش قرار داده می شود.

 

رییس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف استان اصفهان، بهبود بازار و کسب جایگاه و منزلت بافندگان فرش دستباف را از اهداف برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی فرش دستباف عنوان کرد و افزود: این نمایشگاه با همکاری شرکت نمایشگاههای بین المللی اصفهان، اتاق بازرگانی، سازمان صمت و دانشگاه هنر و تشکل ها برگزار می شود و رویدادهای خوبی دیگری از جمله برگزاری نمایشگاه مجازی فرش دستباف در کنار این نمایشگاه در نظر گرفته شده است.

 

رییس اتحادیه تولید کنندگان فرش دستباف اصفهان نیز در این نشست گفت: باید از هر طریق ممکن در راستای ارتقا جایگاه فرش دستباف ایران و اصفهان تلاش کنیم.

 

بیشتر بخوانید : قالیشویی در امام حسین

 

ساعد عصاچی افزود: در زمان حاضر ۱۰ درصد از جامعه ایران با کار هنری در زمینه فرش درگیر هستند و حدود ۸.۵ میلیون نفر در کشور از این طریق امرار معاش می کنند و از این هنر صنعت درآمدزایی دارند.

 

مدیر عامل شرکت نمایشگاههای بین المللی اصفهان گفت: بیست و پنجمین نمایشگاه فرش دستباف اصفهان به عنوان یک رویداد هنری و تجاری در کنار خود میزبان رویدادهای جانبی بسیاری است.

 

احمدرضا طحانیان با بیان اینکه اصفهان بعنوان مهد فرش دستباف ایران محسوب می شود افزود: از جمله این رویدادها برگزاری جلسه کمیته فرش دستباف اصفهان با رویکرد توسعه صادرات، برگزاری نمایشگاه مجازی فرش دستباف، بررسی فرصت‌ها و ظرفیت‌های صادراتی استان اصفهان، برندسازی و افزایش فروش فرش دستباف با تکیه بر ابزارهای نوین، نشست تخصصی کاربرد هنر در ارتباطات و نشست هم‌اندیشی مشترک صادرکنندگان فرش دستباف و صنایع دستی به شمار می‌رود که نقش تاثیرگذاری در تبیین نقشه راه حوزه فرش دستباف اصفهان و سراسر کشور ایفا خواهد کرد.

 

وی ابراز امیدواری کرد که این نمایشگاه هم همانند رویدادهای گذشته بخوبی برگزار شود و تاثیر خوبی در هنر صنعت فراگیر فرش دستباف در جامعه بعنوان یک هنر، فرهنگ و روح زندگی تاثیرگذار باشد و دستاوردهای ارزشمندی را برای کشور و استان اصفهان به ارمغان آورد.

 

مدیر عامل شرکت نمایشگاههای بین المللی اصفهان افزود: علاقمندان به بازدید از این نمایشگاه می‌توانند از ساعت ۱۴ تا ۲۱ روزهای پنجم تا دهم بهمن ماه سال جاری به محل دائمی برپایی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان واقع در کمربندی شرق، روبروی منطقه روشن‌دشت مراجعه کنند.

 



:: بازدید از این مطلب : 234
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 28 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 

 به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،نمایشگاه های افتتاح شده در مشهد شامل بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی لوازم خانگی، یازدهمین نمایشگاه تخصصی فرش ماشینی و نوزدهمین نمایشگاه لوازم صوتی و تصویری است.'گشایش سه نمایشگاه صنعتی در نمایشگاه بین‌المللی مشهد

معاون نمایشگاهی نمایشگاه بین‌المللی مشهد در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: این سه نمایشگاه در ۱۶ هزار متر مربع فضای نمایشگاهی و با حضور ۹۰ شرکت از خراسان رضوی و دیگر استان های کشور در سالن‌های فردوسی، مفاخر و عطار این مجموعه برپا شده است.

علی جلوه افزود: زمینه فعالیت مشارکت کنندگان در این نمایشگاه ها معرفی تولیدکنندگان عرصه لوازم خانگی، صوتی تصویری و فرش ماشینی است که در کنار آن هم سمینار و کارگاه آموزشی با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی برگزار می‌شود

 

بیشتر بخوانید : اعلاشویی فرش

 

وی معرفی ظرفیت‌های داخلی و خارجی، رونمایی و رونق تولید و توسعه صادرات آنها را از مهمترین اهداف برگزاری این نمایشگاه ها برشمرد.

معاون نمایشگاهی شرکت نمایشگاه بین‌المللی مشهد گفت: نمایشگاه های مزبور از امروز تا ۳۰ دی ماه از ساعات ۱۶ تا ۲۱ در محل نمایشگاه بین‌المللی مشهد دایر است و پیش‌بینی می‌شود حدود ۳ هزار نفر بازدید کننده داشته باشد.

نمایشگاه بین‌المللی مشهد در سال ۱۳۷۷ با هدف تسهیل توسعه صنعت و ترویج تبادل نمایشگاهی در زمینی به وسعت ۶۰۰ هزار مترمربع به بهره برداری رسید. این مرکز سالانه با برگزاری بیش از ۴۰ نمایشگاه ملی و بین‌المللی، میزبان حدود ۲.۵ میلیون نفر بازدید کننده است.

 



:: بازدید از این مطلب : 204
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 تحلیل بازار - کرمان- کی نیا، رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان از پذیرش ۴۰ نفر از متقاضیان در طرح دستیار فناوری استان کرمان خبر داد.

 

فرشید کی نیا در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: تاکنون حدود ۴۰ نفر در استان کرمان موفق شدند که وارد طرح دستیار فناوری شوند.

 

کی نیا در خصوص نحوه شرکت در طرح دستیار فناوری گفت: افراد باید با مراجعه به سایت پارک علم و فناوری استان کرمان فرم مربوط به این طرح را تکمیل کرده و تحویل دهند؛ سپس ما افراد متقاضی را به شرکت های مربوطه معرفی می کنیم تا بتوانند در زمینه تخصصی‌شان کار کنند.

 

وی با اشاره به برگزاری تورهای فناوری در استان کرمان افزود: این تورها شامل بازدید از پارک علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان و شرکت های فناور است و دانشجویان با دستاوردها و محصولات تولید شده آشنا می شوند.

 

شستشوی تشک خشوخواب در تهران

 

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان در خصوص خانه خلاق هم گفت: این خانه ها برای هر صنف به صورت تخصصی فعالیت می کند.

 

وی با اشاره به اینکه خانه خلاق فرش و صنایع دستی در دست پی گیری است تا در ماه های آینده راه اندازی شود، افزود: این مراکز در صنف های مختلف در حمایت پارک های علم و فناوری راه اندازی شده و از سوی معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری حمایت می شوند.

 

کی نیا خروجی مدنظر از این اتاق ها را ایجاد ایده های نو در صنف ها برای به روز شدن فعالیت ها دانست و بیان کرد: هر فردی که می تواند در صنفش خلاقیت داشته باشد، می تواند برای این مساله اقدام کند.

 



:: بازدید از این مطلب : 221
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 26 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

  میز ارتباطات مستقیم مردمی (میزخدمت) با حضور مسئولین اداره کل صنعت،معدن و تجارت استان بوشهر و سرپرست اداره صمت و رییس اتاق اصناف شهرستان گناوه در مسجد جامع روستای شول با همکاری دهیاری روستا وباهدف پاسخگویی به مسائل و مشکلات حوزه صنعت،معدن بویژه مشاغل خانگی و بافندگان فرش و گبه برگزار گردید.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل صمت استان بوشهر ؛ در این برنامه ضمن احصا بخشی از مشکلات بافندگان به سوالاتی در خصوص تسهیلات مشاغل خانگی بویژه بافندگان پاسخ لازم ارائه شد.

 

بیشتر بخوانید : قالیشویی در وحیدیه

 

در پایان سرپرست اداره صمت شهرستان‌گناوه گفت:در صورت امکان و تسهیل شرایط از بخشی از ظرفیت تسهیلات تبصره ۱۶ ابلاغی به شهرستان جهت بهبود وضعیت بافندگان استفاده خواهد شد.

 



:: بازدید از این مطلب : 217
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 24 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری. رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان گفت: ارزش این تخته فرش‌ها ۸۰۰ میلیون ریال است.

اقای کیانی افزود: هم اکنون ۲۰ کارگاه قالیبافی در استان وجود دارد که هزار نفر از خواهران به صورت رایگان در بافت قالی برای ستاد عتبات مشغول به فعالیت هستند.

شهر وردنجان از توابع شهرستان بن در فاصله ۲۰ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

 

بیشتر بخوانید : قالیشویی شمال تهران

 

 

 



:: بازدید از این مطلب : 215
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 23 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 به گزارش ایلنا، برخی از مواقع در خانواده هایی که کودک خردسال دارند ، این کودکان دور از چشم مادر وسایل آرایشی را به خصوص رژ لب را برداشته و بر روی دیوار یا فرش می کشند . در این بخش نکاتی را برای پاک کردن رژلب از روی انواع دیوارو فرش و موکت را آورده ایم تا شما بتوانید با استفاده از این نکات ، سریع و راحت این لکه ها را از روی دیوارو فرشتان پاک کنید.

 

نکاتی برای از بین بردن لکه رژ لب از روی دیوار

 

رژ لب ها انواع مختلفی دارند که همه آنها از موادی مانند موم، چربی و رنگ تشکیل شده اند .برای پاک کردن دو قسمت موم و چربی رژ لب به یک رقیق کننده و حلال نیازمند هستیم اما نوع رقیق کننده و حلالی که استفاده می کنیم برای انواع مختلف دیوار باید متفاوت باشد.

 

پاک کردن لکه رژ لب از روی دیوارهای مختلف

 

لکه رژلب را چگونه از دیوار گچی پاک کنیم؟

 

اگر دیوار شما گچی و رنگ نشده است و بر روی آن لکه رژلب وجود دارد ، برای پاک کردن این لکه :

 

1. با یک قاشق پلاستیکی نازک یا کاردی تیز اضافه های جرم رژلب را از روی دیوار بردارید اما مواظب باشید لکه رژلب پخش نشود.

 

2. با یک پارجه نمدار که روی آن کمی جوش شیرین ریخته اید ، لکه باقیمانده را تمیز کنید تا پاک شود.

 

3. با یک دستمال کمی مرطوب مواد روی دیوار را تمیز کنید.

 

4. سپس یک پارچه خشک را روی دیوار بفشارید تا سریعتر دیوار خشک شود.

 

اگر این روش پاسخگو نبود روش های دیگر را امتحان کنید :

 

بجای جوش شیرین و پارچه می توانید از مایع ظرفشویی و اسکاچ استفاده کنید.

 

می توانید از محلول رقیق شده وایتکس نیز استفاده نمایید.

 

می توانید آن بخش از دیوار را با کاغذ سمباده به آرامی بسایید تا رنگی از رژ باقی نماند.

 

در صورتی که دیوار گچی باشد می توانید مقداری خمیر دندان بر روی لکه قرار داده و سپس با مسواک بر روی آن بکشید.

 

لکه رژ لب

 

چگونه لکه رژلب را از دیوار پلاستیکی تمیز کنیم ؟

 

برای تمیز کردن لکه رژ لب از روی دیوار پلاستیکی راهکارهای زیر را به کار ببرید:

 

با یک کاردک جرم اضافی رژ لب را بردارید.

 

محلولی از الکل سفید و آب درست کنید و روی یک دستمال بریزید و لکه را تمیز کنید.

 

سپس با یک دستمال نمدار همان قسمت را تمیز نمایید و بگذارید تا خشک شود.

 

توجه کنید که از مواد روغنی یا تمیزکننده های قوی روی این نوع دیوارها استفاده نکنید.

 

می توانید برای پاک کردن لکه از محلول مایع ظرفشویی و آب و سرکه رقیق شده استفاده نمایید.

 

چگونه لکه رژلب را از دیوار روغنی پاک کنیم؟

 

اگر دیوار رنگ روغنی دارد ، برای پاک کردن لکه رژلب از روی این دیوار می توانید روشهای زیر را به کار ببرید :

 

ابتدا جرم باقی مانده رژلب را از روی دیواربردارید.

 

برای تمیزکردن لکه می توانید از مواد شوینده قوی مانند پاک کننده های چندمنظوره استفاده کنید.

 

می توانید برای پاک کردن این لکه می توانید کمی از محلول های با حلال چربی را روی لکه بپاشید و بعد از مدت کوتاهی و نرم شدن رژ لب آن را با پنبه یا اسفنج پاک کنید.

 

برای تمیزکردن لکه می توانید ازروغن بچه نیز استفاده نمایید.

 

برای تمیزکردن لکه می توانید ازچند قطره محلول آمونیاک استفاده کنید.

 

شما می توانید لکه های رژلب را از روی دیوار روغنیتان با ترکیب مایع ظرفشویی و جوش شیرین از بین ببرید.

 

رفع لکه رژ لب

 

چگونه رژلب را از روی انواع کاغذ دیواری پاک کنیم؟

 

برای پاک کردن لکه رژلب از روی کاغذ دیواری می توان از محلول مایع ظرفشویی و آب استفاده کنید اما قبل از استفاده این روش را روی قسمتی از کاغذ دیواری که خیلی در مرکز توجه نیست ، امتحان کنید زیرا ممکن است رطوبت به پشت کاغذها نفوذ کند و چسب نگهدارنده کاغذها خیس شده و از دیوار جدا شوند.

 

نکته :

 

به سرعت برای پاک کردن لکه اقدام کنید .

 

برای جلوگیری از پخش شدن بیشتر لکه به جای آب گرم از آب سرد استفاده کنید.

 

برای پاک کردن رژلب اکلیلی نیز می توان از روش های بالا استفاده نمود اما درصورت باقی ماندن اکلیل روی دیوار در آخر پس از از بین رفتن اصل لکه یک دستمال خشک یا روی سطح بکشید تا اکلیل ها برطرف شوند.

 

مراحل تمیز کردن لکه رژ لب از روی فرش و موکت

 

قبل از تمیز کردن لکه رژ لب از روی فرش یا موکت ، این کار را سریع انجام دهید زیرا هر چه سرعتتان بیشتر شود ، لکه زودتر و راحت تر تمیز خواهد شد.

 

مرحله اول :

 

اگر روی فرش یا موکت شما رژ لبی شده ابتدا باید حجم رژلب باقی مانده را از روی سطح بزدائید برای اینکار بهتر است از یک قاشق یا کاردی که خیلی تیز نباشد ، استفاده نمایید . دقت کنید در حین انجام این کار طوری عمل کنید که لکه رژ پخش نشود و به عمق بافت و پرزهای موکت یا فرشتان فرو نرود . استفاده از وسایل تیز سبب می شود به فرش یا موکت آسیب برسد .

 

مرحله دوم :

 

سپس برای اینکه لکه پخش نشود از چسب نواری استفاده کنید و چسب را جدا کرده و به آرامی روی سطح بچسبانید؛ سپس آن را جدا کرده و مجددا همین کار را با نوارچسب بعدی انجام دهید؛ این کار را آنقدر ادامه دهید تا بجز لکه رنگی روی فرشتان چیزی از ماده رژ باقی نماند.

 

همچنین می توانید بر روی فرش دستمال را بگذارید و بردارید . این کار را می توانید بصورت حرکات عمودی انجام دهید زیرا حرکات افقی باعث کثیف شدن بیشتر فرشتان می شود .

 

لکه رژلب روی موکت

 

با چه موادی لکه رژ لب را تمیز کنیم ؟

 

قبل از انجام روش هایی که در زیر آورده ایم ، مواد شوینده را ابتدا روی نقطه ای از فرش مثل اطراف و کناره ها که کمتر در معرض دید قرار دارد ، امتحان کنید .

 

تمیز کردن لکه رژ با خمیر دندان

 

برای تمیز کردن لکه رژ لب از روی فرش یا موکت ، خمیر دندان را بر روی این قسمت بمالید . سپس با شامپو فرش یا مایع ظرفشویی ان را بطور کامل از بین ببرید.

 

تمیز کردن لکه رژ به وسیله اسپری مو

 

برای از بین بردن لکه رژ، اسپری مو را روی محل لک شده اسپری کرده و اجازه دهید 10 تا 15 دقیقه باقی بماند تا الکل موجود در اسپری، رژ لب را کاملا در خود حل کند. پس از این مدت اگر محل لکه خشک شده بود روی آن را کمی آب ولرم ریخته و سپس سایر مراحل را انجام دهید. سپس حوله ی نرم را به آب معمولی آغشته کنید و با آن سطح لکه را کاملا شستشو دهید.

 

استفاده از الکل برای تمیز کردن لکه رژ لب

 

روی لکه رژ لب ، پارچه اغشته به الکل را بکشید تا لکه از بین برود سپس با اسفنج آغشته به محلول اب و مایع ظرفشویی یا شامپو فرش سطح مورد نظر را تمیز کنید تا اثری از لکه باقی نماند.

 

تمیز کردن لکه رژ لب با شامپو فرش

 

برای تمیز کردن لکه رنگی باقی مانده از رژ لب روی موکت یا فرش می توانید از شامپوفرش استفاده نمایید . شامپو فرش را روی قسمت مورد نظر بکشید سپس اجازه دهید کمی بماند پس از اینکه کف روی لکه رنگ رژ را به خود گرفت، مواد و کف ایجاد شده روی فرش یا موکتمان را با یک دستمال یا اسفنج نم دار تمیز می کنیم. اگر رنگ رژلب روی فرش باقی ماند مجددا مرحله قبل را تکرار کنید .

 

استفاده از بخارشوی برای از بین بردن لکه رژ لب

 

یکی از بهترین راهها برای از بین بردن لکه رژ از روی فرش یا موکت ، استفاده از بخارشوی است.

 

دیگر حلال ها برای تمیز کردن لکه رژ لب از روی فرش یا موکت :

 

الکل سفید، ترکیب شامپو فرش با سرکه سفید ، مایع ظرفشویی، محلول های آرایش پاک کن مختلف

 

پاک کردن لکه قدیمی رژلب از روی فرش

 

برای تمیز کردن لکه رژلب قدیمی که به داخل بافت فرش فرو رفته ابتدا با آب لکه را مرطوب می کنیم و سپس با یک برس نرم سعی می کنیم تمام رژلبی که به داخل فرورفته اند را خارج کنیم . سپس مواد پاک کننده ای که در بالا گفتیم محل مورد نظر را پاک می کنیم .

 

بیشتر بخوانید : قالیشویی سید خندان



:: بازدید از این مطلب : 322
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

  احمد حمزه زاده مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در گفت وگو با خبرنگار گردشگری خبرگزاری برنا، در خصوص آخرین وضعیت راه اندازی موزه فرش تبریز گفت: خوشبختانه در سفر هیأت دولت موزه فرش به عنوان یکی از پروژه های اصلی استان مصوب شد و تاکنون 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی افزود: اعتبار خوبی از محل اعتبارات سفر به این پروژه تخصیص داده شده که فعلاً 50 میلیارد تومان است، به محض ابلاغ تخصیص ما کارهای عمرانی را شروع می کنیم، البته با توجه به شرایط سرما، فصل فعالیت های عمرانی تبریز به بعد از نوروز موکول می شود.

حمزه زاده با بیان اینکه تکمیل پروژه موزه فرش حداقل 2 تا 3 سال زمان می برد، افزود:این پروژه 12 هزار متر مربع اعیانی دارد و 30 هزار متر مربع آن باقی است، قرار است در این موزه فرش های قدیمی، آموزش فرش، طراحی فرش و کل مراحل تولید فرش به نمایش گذاشته شود.

قالیشویی خیابان بهار

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی از افتتاح 6 موزه جدید در شهرستان های مختلف این استان خبر داد و گفت: موزه هنر و مکتب تبریز، موزه باستان شناسی خدا آفرین، موزه آثار فاخر صنایع دستی، موزه آثار سنگی اهر و ... از جمله موزه هایی است که در سال جاری در تبریز افتتاح شدند.

 



:: بازدید از این مطلب : 216
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 

 

 خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - محمدحسین عابدی: گردشگری را باید ظرفیت مغفول استان سمنان دانست چرا که علی رغم مزیت‌ها و پتانسیل‌های فراوان، هرگز آن طور که باید و شاید مورد توجه برنامه ریزان استان به خصوص در زمینه اقتصادی قرار نگرفته است حالا اما خبرهای امیدوار کننده‌ای می‌رسد که نشان می‌دهد گردشگری استان قرار است با تحولاتی روبرو شود البته اگر مسئولان به خوبی از این فرصت طلایی بهره مند شوند.

سمنان نماینده ایران در کنسرسیوم اقتصادی، گردشگری و فرهنگی راه ابریشم شد. کنسرسیومی که چین را به خاورمیانه وصل می‌کند و ۲۰ شهر آسیا در کنار ۲۰ شهر چین در آن عضویت دارند و قرار است تبادل گردشگر بین کشورهای منطقه، خاور دور و آسیای میانه در این کنسرسیوم شکل گرفته و تسهیل شود حتی صحبت از لغو روادید برای سفر در کشورهای عضو به میان آمده تا همه چیز خبر از فرصت طلایی توسعه گردشگری اقتصادی بدهد.

تمام نگرانی کنشگران حوزه میراث فرهنگی استان سمنان این است که مسئولان بار دیگر بر اریکه غفلت سوار باشند و مانند سال‌های اخیر که یکی پس از دیگری فرصت‌های طلایی را از دست دادند، این بار نیز نتوانند آنطور که باید و شاید، شاه ماهی طلایی و ابریشمی مزیت گردشگری را صید کنند.

اهمیت انتخاب سمنان به عنوان نماینده ایران

آنطور که مسئولان میراث فرهنگی استان سمنان می‌گویند اراده خوبی برای بهره برداری از این فرصت طلایی و کنسرسیوم بین‌المللی گردشگری راه ابریشم وجود دارد و لذا برنامه‌ریزی خوبی نیز در این عرصه صورت خواهد پذیرفت.

مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان در این باره به مهر، می‌گوید: سفیر چین ماه گذشته سفری به سمنان داشت و موضوع ائتلاف شهرهای جاده ابریشم با محوریت سمنان به عنوان نماینده ایران اسلامی، مورد بررسی قرار گرفت.

امیر کرم زاده با بیان اینکه سفیر چین در واقع نماینده ایران در مؤسسه ائتلاف شهرهای جاده ابریشم محسوب می‌شود و این سفر از این بابت حائز اهمیت بود که می‌تواند ظرفیت‌های استان سمنان را به کشورهای منطقه و آسیای میانه و خاور دور متصل سازد، ابراز کرد: برای بهره‌گیری بهتر از این ظرفیت، دبیرخانه ائتلاف گردشگری راه ابریشم در سمنان راه اندازی شده است.

وی با بیان اینکه توسعه مبادلات اقتصادی و روابط اجتماعی و فرهنگی از جمله مهمترین مزیت‌هایی است که برگزیده شدن سمنان به عنوان نماینده ایران در این کنسرسیوم به دنبال خواهد داشت، بیان کرد: انتخاب شهر سمنان در اتحادیه راه ابریشم نه تنها یک رویداد استانی و ملی بلکه فراملی است و لذا نیازمند توجه تمام دستگاه‌ها دارد.

بهره‌گیری از فرصت توسعه اقتصادی و اشتغال

مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان با بیان اینکه حضور شهر سمنان در اتحادیه راه ابریشم فرصت طلایی برای توسعه اشتغال و اقتصاد در این استان محسوب می‌شود چرا که گردشگری دومین صنعت پول ساز است، گفت: حضور در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری که بهمن ماه سال جاری در تهران برگزار می‌شود، نخستین گام عملی برای شناساندن ظرفیت‌های گردشگری سمنان محسوب می‌شود که برنامه‌ریزی برای آن انجام شده است.

کرم زاده عضویت در اتحادیه راه ابریشم با حضور کشورهایی مانند چین را یک فرصت طلایی برای معرفی پتانسیل‌های گردشگری استان سمنان دانست و تاکید کرد: در کنار ظرفیت‌های گردشگری و صنایع دستی و طبیعی که در سمنان وجود دارد، می‌بایست افزایش ماندگاری مسافران با عنایت به زیرساخت‌های گردشگر پذیری نیز در دستور کار قرار گیرد.

زیرساخت‌ها مهیا شود

موضوع زیرساخت‌ها که در کلام مسئولان استان سمنان وجود دارد دقیقاً یکی از همان نقاطی است که کارشناسان و کنشگران حوزه میراث فرهنگی نسبت به آن نگرانی دارند. الهه میرزایی نسب دانش آموخته گردشگری در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه سمنان در حوزه زیرساخت‌ها ضعف‌های فراوانی در جذب گردشگر دارد، گفت: بناهای متعدد قدیمی، کاروانسراها و ظرفیت‌های گردشگری بسیاری در استان سمنان وجود دارد که متأسفانه بلاتکلیف رها شده است نمونه آن می‌تواند کاروانسراهای شاه عباسی باشد که بین اوقاف و میراث فرهنگی سال‌ها است چالش‌هایی را به خود می‌بیند.

میرزایی نسب با بیان اینکه بسیاری کاروانسراهای شاه عباسی و ابنیه تاریخی و خانه‌های قدیمی در سمنان وجود دارد که نه به بخش خصوصی واگذار می‌شود نه دولت و مشخصاً اوقاف و میراث فرهنگی از آنها بهره برداری می‌کنند، بیان کرد: رها شدن ظرفیت‌های گردشگری از جمله مهمترین نقاط ضعف گردشگری در این استان است.

وی افزود: ما در استانی هستیم که حتی یک طرح جامع گردشگری مصوب و مدون و البته جامع را مبتنی بر مزیت‌های گردشگری و اقتصادی و سرمایه گذاری در بخش گردشگر پذیری ندارد لذا چطور قرار است بدون برنامه جامع و مدون، ایران اسلامی را در یک کنسرسیوم بین‌المللی نمایندگی کنیم. این سوالی است که امیدواریم مسئولان میراث فرهنگی برای آن جواب داشته باشند.

نمایندگی ایران بر دوش سمنانی‌ها

مسئولان اما به این کنسرسیوم بسیار امیدوار هستند، استاندار سمنان درباره این موضوع به مهر، می‌گوید: انتخاب سمنان به عنوان نماینده ایران در ائتلاف راه ابریشم یک فرصت است که باید تلاش کنیم از ظرفیت‌های آن در تحول اقتصادی منطقه بهره بگیریم.

سید محمدرضا هاشمی با بیان اینکه در گام اول باید اهمیت انتخاب سمنان به عنوان نماینده کشور در اتحادیه راه ابریشم روشن سازی شود و لذا باید از مدیران دستگاه‌های اجرایی نیز این فرایند آغاز گردد و سپس بهترین برنامه‌ریزی ها در این زمینه صورت گیرد، بیان کرد: همانطور که در نشست‌ها با مدیران نیز مطرح کردیم بخش خصوصی در این مسیر بسیار اهمیت دارد همچنین باید از دو رکن دیگر یعنی ظرفیت‌های حاکمیت و همچنین نخبگان و صاحب نظران در این باره بهره‌گیری شود.

وی با بیان اینکه سمنان از لحاظ گردشگری و میزبانی تورهای گردشگری توریستی ظرفیت بسیار دارد اما باید این ظرفیت‌ها احصا، معرفی و به‌کارگیری شود، افزود: دیگر ظرفیتی که بسیار می‌تواند به سمنان در راستای معرفی ظرفیت‌های گردشگری کمک کند، دانش بنیان‌ها هستند که در وهله اول می‌توانند نرم افزارهای کاربردی را برای معرفی جاذبه‌های گردشگری تهیه و تولید کنند.

استفاده از همه ظرفیت‌ها

استاندار سمنان با بیان اینکه دولت نیز کمک می‌کند تا این شرکت‌ها و همچنین بخش خصوصی از تسهیلات تبصره ۱۸ و ۱۶ و همچنین تسهیلات ویژه شرکت‌های دانش بنیان بهره مند شوند، بیان کرد: ضروری است که بسترهای لازم برای حضور سرمایه گذاران خارجی در استان به صورت کامل از طریق فضای مجازی، سامانه‌های نوین، پرتال‌های اینترنتی و بهره‌گیری از راه‌های ارتباطی و اطلاع رسانی مؤثر فراهم شود.

چانگ هوآ، سفیر جمهوری خلق چین در جمهوری اسلامی ایران که ماه گذشته در سمنان حضور داشت در هنگام عقد قرارداد نامزدی سمنان به عنوان نماینده ایران در کنسرسیوم گردشگری راه ابریشم صحبت‌های جالبی را مطرح کرد. هوآ در این نشست گفت: بیش از ۲۰ کشور در این ائتلاف تا کنون مشخص شده‌اند که این امر سبب خواهد شد تا همکاری‌ها تقویت شود

وی با بیان اینکه ظرفیت خوبی در خصوص صنعت و کشاورزی در استان سمنان وجود دارد که می‌تواند موجب همکاری بیشتر ما دو کشور شود، تاکید داشت: پیش بینی می‌شود تأسیس این ائتلاف نه تنها باعث می‌شود که شهرهای عضو در زمینه گردشگری همکاری کنند، بلکه شهرهای مختلف در سطح فراتر همچون اقتصادی و تجاری نیز مشارکت خواهند کرد.‌

نگاه‌ها عوض شود

یک کارشناس گردشگری در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه نگران این هستیم که مسئولان ما به درستی اهمیت این رویداد یگانه و مهم را درک نکرده باشند، گفت: اگر می‌خواهیم از این ظرفیت به خوبی بهره مند شویم باید نگاه‌مان را به گردشگری تغییر داده و به فکر برنامه‌ریزی مدون باشیم.

محسن کاظمی با بیان اینکه نگاه ما به گردشگری تا کنون بودجه محور بوده یعنی ما همیشه نگاه کرده ایم که چقدر پول داریم و با این پول‌ها می‌توانیم چند ابنیه را مرمت کنیم یا چند نمایشگاه برگزار کنیم و مثلاً یک خانه تاریخی را در سمنان مرمت کنیم، بیان کرد: حالا زمان آن رسیده که نگاه ما به مسئله محوری تغییر کند یعنی بدانیم که مسئله امروز سمنان در بعد گردشگری عضویت در این کنسرسیوم است و برای حضور پر قدرت و بهره‌گیری از آن باید چه کرد؟ این نگاه متأسفانه سال‌ها است که در میراث فرهنگی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه دومین مشکل ما فقدان برنامه‌ریزی مبتنی بر مزیت شناسی است، افزود: ما دو ایراد بزرگ در گردشگری داریم نخست اینکه به صورت کلی همه چیز را ظرفیت گردشگری می‌دانیم مثلاً می‌گوئیم که شهمیرزاد یا بیارجمند قطب گردشگری است در حالی که گردشگری ده‌ها رسته و رشته دارد که هیچ دو تایشان مزیت یکسانی ندارند و این نگاه کلی گرا همیشه ما را از برنامه‌ریزی دقیق در زمینه مزیت سنجی اقتصادی استان دور کرده است.

رسته‌های مختلف گردشگری معرفی شود

این کارشناس گردشگری با بیان اینکه گردشگری رسته‌های مختلفی مانند طبیعی، درمانی، ورزشی، علمی، پژوهشی، کشاورزی، معدنی، گردشگری آب، گردشگری اکوتون، پرنده‌نگری، عکاسی و … دارد بیان کرد: اگر امروز بتوانیم بگوییم که روستا به روستا منطقه به منطقه حتی محله به محله شهر سمنان چه نوع مزیت گردشگری دارد راحت تر می‌توانیم برنامه‌ریزی کنیم و در نتیجه اقداماتمان هم هدف مند می‌شود اما بدون مزیت شناسی و با توسل به کلی گویی تنها تیری در تاریکی شلیک می‌کنیم که شاید به هدف بخورد و گردشگری را هم جذب کند.

کاظمی با بیان اینکه دومین ایراد ما این است که از بالا برنامه‌ریزی می‌کنیم و از پایین اجرا می‌خواهیم یعنی در تهران و سمنان دور میزها در جلسات می‌نشینیم و برای سنگری‌ها و بی ارجمندی‌ها و مجنی ها طرح گردشگری می‌دهیم و از آنها اجرا می‌خواهیم، ابراز کرد: یک بار هم که شده بهتر است از جغرافیای تصمیم سازی‌مان را تغییر داده و از درون زیست بوم به بیرون برنامه‌ریزی کنیم تا بتوانیم مزیت‌های گردشگری را جز به جز شناسایی کنیم.

وی با بیان اینکه امروز وقتی ما ندانیم که کدام منطقه ما چه مزیتی دارد نمی‌توانیم به صورت هدفمند تری برای آن ظرفیت‌ها گردشگری راهی کنیم، افزود: ما هنوز نمی‌دانیم توریست از ما چه می‌خواهد لذا فکر می‌کنیم که همچنان باید هتل بسازیم تا گردشگر در لابی آن قهوه بخورد! لذا به جای هتل سازی میلیاردی باید ظرفیت‌های زیست بوم گردشگری را تقویت کنیم چه ایرادی دارد که گردشگری ما در چادر سنگسری‌ها و رضا آبادی‌ها حضور پیدا کند؟

یکی از مسائلی که باعث شده ما تا این میزان از گردشگری در استان سمنان عقب باشیم اداره کل میراث فرهنگی است اداره کلی که در پنج سال اخیر چهار مدیرکل و سرپرست عوض کرد و از آن بدتر اینکه برخی از این مدیران هیچ سابقه‌ای نیز نداشتند لذا این موضوع سمنان را از داشته‌های خود در گردشگری عقب انداخت.

حال باید دید که انتخاب سمنان به عنوان نماینده ایران اسلامی در کنسرسیوم گردشگری راه ابریشم که یک فرصت بین‌المللی و طلایی است آیا مسئولان را مجاب می‌کند که به سمت و سوی برنامه‌ریزی مدون و قاعده مند حرکت کنند یا خیر بازهم باید شاهد اقدامات خلق الساعه و کم اثر باشیم.

بیشتر بخوانید : قالیشویی افسریه

 

 



:: بازدید از این مطلب : 239
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

  

 شاید برای شما هم پیش آمده باشد که ناخواسته بخشی از فرش یا موکت دچار سوختگی و زردی شده باشد که بسیار ظاهر بدی ایجاد می کند . در این مطلب می توانید تا حدود زیادی این مشکل را از بین ببرید.

برطرف کردن سوختگی فرش و موکت

سوختگی فرش با اتو

اگر مقدار سوختگی کم بود و فقط ایجاد لک روی موکت یا فرش کرده بود می توانید از یک پیاز استفاده کنید آن را پوست بگیرید و به دو نیم کنید و پیاز را روی لکه بگذارید سپس با آب سرد بشویید تا لک زرد از بین برود. اگر سوختگی فراتر از یک لک زرد باشد و یک سوختگی سطحی روی فرش ایجاد شده باشد از ریش تراش استفاده کنید. اگر سوختگی عمیق باشد باید آن را رفو کنید و برای این کار باید از قالیشویی بخواهید که آن را درست کند. اگر موکت باشد می توانید با کاتر آن قسمت را ببرید و موکت جدید جایگزین کنید.

سوختگی فرش با سیگار

اگر فرش شما در ارتباط با یک سهل انگاری با سیگار سوخت ابتدا با یک کاغذ سمباده سطحی از فرش را که آسیب دیده است را بسابید. در مرحله بعد از جاروی برقی استفاده کنید و قسمت های که سابیده اید و جدا شده را تمیز کنید. اگر مقداری سیاهی باز هم روی فرش مانده است می توانید با نوک یک قیچی با احتیاط و حوصله از روی پرز و بافت فرش قیچی کنید. فرش را بررسی نمایید تا مطمئن شوید کاملا درست شده است اگر باز هم اثری از سوختگی روی آن دیدید می توانید با استفاده از محلولی ترکیب شده از یک قسمت آب اکسیژنه و ده قسمت آب با یک پارچه روی لکه را تمیز کنید در این کار ابتدا سطح بیرونی و سپس بافت داخلی فرش را تمیز کنید. در انتها محل لکه را با آب بشویید و خشک نمایید.

بیشتر بخوانید : قالیشویی هنگام

سوختگی فرش با قابلمه

با توجه به این که سوختگی فرش چقدر باشد و در چه حدی، می توانید از روش های قبل استفاده کنید. اگر سوختگی خیلی خفیف باشد و در حد یک اثر قابلمه روی فرش بدون تغییر رنگ باشد می توانید از یک تکه یخ برای برگردندان فرش به حالت قبلی استفاده کنید. بعد از این کار می توانید پرزهای فرش را شانه بزنید و آثار سوختگی را از بین برده و فرش را دوباره استفاده کنید.

سوختگی فرش با زغال

برای رفع سوختگی فرش با زغال می توانید از روش برطرف کردن سوختگی با سیگار استفاده کنید و بعد از کوتاه کردن پرزهای فرش که دچار سوختگی شده اند آن قسمت را با یک لایه ضخیم شامپو فرش بپوشانید و صبر کنید تا کاملا خشک شود سپس جارو برقی بکشید.

سوختگی فرش با شمع

اگر شمع داغ روی فرش ریخت سریع برای پاک کردن سوختگی اقدام کنید برای شروع با یک دستمال یا پارچه کتان شمع آب شده را خشک کنید. توجه داشته باشید که نباید دستمال را روی فرش بمالید و فقط روی جایی که شمع ریخته فشار دهید سپس محل لکه را با مایع ظرفشویی و آب تمیز نمایید. اگر شمع خشک شده است با یک قاشق سوختگی روی موکت پرزدار را بتراشید سپس یک پارچه سفید روی آن بگذارید و با حرارت کم اتو کنید زمانی که موم کاملا جمع شد و به دستمال چسبید دستمال را بردارید.

منبع : ایلنا



:: بازدید از این مطلب : 210
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 18 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 

 

  به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران به نقل از ایرنا، رییس مرکز ملی فرش ایران، فرح ناز رافع روز پنجشنبه در جمع قالیبافان شهرستان تربت‌حیدریه افزود: با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، سازمان نوغانداری و البته مصوبه مجلس شورای اسلامی خواهیم توانست این قدم مهم را برای عزیزان دست اندرکار فرش ابریشم و هنرمندان صنایع دستی برداریم.

وی گفت: نگاه دولت به موضوع فرش و به خصوص فرش ابریشم حمایت از "زنجیره تولید" است، بطوریکه بتوانیم به شیوه‌های مختلف از کلیه دست اندرکاران تولید فرش حمایت کنیم تا شاهد پایین آمدن هزینه‌های تولید و به تبع آن افزایش سود صادراتی باشیم.

رافع تصریح کرد: وزارت صمت همچنین به دنبال حمایت و توسعه صنایع جانبی از یک سو و نیز ایجاد تحول در شیوه‌های بافت فرش ایرانی از سنتی به مدرن با کمک شرکت‌های دانش بنیان و معاونت فناوری ریاست جمهوری است که اکنون در برخی شهرها از جمله یزد نمونه آن را شاهد هستیم.

رییس مرکز ملی فرش ایران همچنین به چالش‌های حوزه فرش تولیدی ایران اشاره و اظهار کرد: یکی از مشکلات ما موضوع تولی‌گری این کالاست که وزارت میراث فرهنگی و نیز وزارت جهاد مدعی آن هستند، حال آنکه متولی فرش در قدیم وزارت جهاد بود اما بر اساس مصوبه سال ۸۲ شورای عالی اداری کشور موضوع به وزارت بازرگانی سپرده شد و بعد از ادغام آنها نیز چون فرش هم جنبه اقتصادی و هم جنبه بازرگانی دارد، در اختیار وزارت صمت قرار گرفت.

وی اظهار کرد: مشکل دوم ما بحث بیمه دست اندرکاران فرش دست‌باف است و اکنون از مجموع ۲ میلیون نفر بافنده فرش تنها ۲۳۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و تعدادی هم تحت پوشش بیمه عشایری هستند ولی به دنبال پوشش ۱۰۰ درصدی دست اندرکاران هستیم.

به گزارش ایرنا، رییس اتحادیه فرش تربت‌حیدریه نیز در این نشست گفت: اکنون سه هزار و ۱۳۰ نفر بافنده فرش در این شهرستان فعالیت دارند که در قالب ۱۲ شرکت مشغول تولید فرش هستند.

حسن سلطانی افزود: یکی از مشکلات اعضای صنف در تربت حیدریه قطع شدن بیمه برخی همکاران است که از سال ۹۴ تاکنون نزدیک به ۶۰۰ نفر قطع همکاری شده اند که به دنبال جایگزینی بیمه عشایری به جای بیمه تامین اجتماعی هستیم.

وی همچنین گفت: در قالب یک تفاهم نامه با دانشگاه آزاد اسلامی تربت‌حیدریه، اکنون رشته فرش دستباف در مقطع کارشناسی این دانشگاه ایجاد شده است و امیدواریم شاهد تحول و نوآوری در شیوه‌های بافت و تحول آن از سنتی به مدرن باشیم.

بیشتر بخوانید : قالیشویی آپادانا

 



:: بازدید از این مطلب : 218
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 17 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 فرش‌های ماشینی دارای طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی هستند که اسامی خاص خود را دارند. اما اخیراً نام «فرش وینتیج» بسیار بر سر زبان‌ها افتاده است. ممکن است شما نیز نام فرش وینتیج را شنیده باشید و بخواهید بدانید که این نوع فرش‌ها دقیقاً چه ویژگی‌هایی دارند و برای چه نوع دکوراسیونی مناسب هستند. به همین خاطر در ادامه به بررسی فرش وینتیج و تفاوت آن با سایر فرش‌های مدرن خواهیم پرداخت. بنابراین اگر در آستانه خرید فرش مدرن هستید، با افزایش آگاهی در مورد فرش‌های وینتیج می‌توانید خرید فرش وینتیج را به یکی از گزینه‌های خود برای تغییر دکوراسیون منزل تبدیل کنید. پس با ما همراه شوید.

فرش وینتیج چیست؟
فرش وینتیج «Vintage rug» به معنای «فرش کهنه‌نما» است. فرشی که در نهایت مدرن بودن، نشانه‌ای از کهنگی در آن دیده می‌شود. حتماً توجه کرده‌اید که فرش‌های قدیمی وقتی کهنه می‌شوند، رنگ آن‌ها تغییر می‌کند و در برخی از قسمت‌های فرش نیز رنگ‌ها به کلی ناپدید شده و صرفاً جای خالی و سفیدی از خود به‌جای می‌گذارند. برخی از فرش‌ها نیز در اثر کهنه شدن، تار و پور آن‌ها دچار مشکل شده و خط‌هایی که بافت آن‌ها از بین رفته، به‌صورت رگه‌هایی بدون رنگ دیده می‌شوند. همه این آثار کهنگی را می‌توان در فرش‌های مدرن وینتیج مشاهده کرد. درواقع طراحان فرش مدرن با ایده گرفتن از فرش‌های کهنه‌، طرح جدیدی از فرش را ایجاد کرده‌اند که البته مورد استقبال بیشتر افراد نیز قرار گرفته و هم‌اینک به‌عنوان یکی از فرش‌های مشهور طرح مدرن در لیست خرید فرش مدرن افراد جای گرفته است!!

فرش وینتیج و مدرن چه تفاوت‌ها و شباهت‌هایی با هم دارند؟
وقتی حرف از خرید فرش مدرن می‌شود، در بین فرش‌های مدرن می‌توان به خرید فرش وینتیج نیز فکر کرد. اما ممکن است این سؤال برای برخی از افراد ایجاد شود که فرش وینتیج چه شباهت‌ها و تفاوت‌هایی با سایر فرش‌های مدرن دارد؛ در بیان این موضوع می‌توان گفت:

فرش‌های مدرن دارای طرح‌های جدیدی هستند که در گذشته از این طرح‌ها وجود نداشت، بلکه اخیراً به خط تولید دستگاه‌های بافت فرش اضافه شده‌اند. در این بین فرش‌های وینتیج یا کهنه‌نما نیز قبلاً وجود نداشتند، بلکه به‌عنوان فرش‌هایی جدید و مدرن در کنار سایر طرح‌ها در دستور کار بافت دستگاه‌های بافت فرش قرار گرفته‌اند.
فرش‌های مدرن دارای طرح‌های جدید و رنگ‌های جدیدی هستنید که طرح و رنگ آن‌ها در فرش‌های قدیمی دیده نمی‌شود. برای مثال فرش‌های مدرن بیشتر دارای رنگ‌های روشن با طرح‌های بسیار ظریف هستند که نمونه آن را می‌توان در فرش‌های 1200 و 1500 شانه مشاهده کرد.
یکی از تفاوت‌های فرش وینتیج با سایر فرش‌های مدرن در این است که برخلاف سایر فرش‌های مدرن در بافت فرش وینتیج از انواع رنگ‌های تیره و روشن برای ایجاد نماد کهنگی استفاده می‌شود.
فرش‌های وینتیج مانند دیگر فرش‌های طرح مدرن در فروشگاه‌های فروش فرش عرضه می‌شوند. چراکه با خرید فرش وینتیج می‌توان مانند هر فرش مدرن دیگری، آن را با انواع دکوراسیون‌ها هماهنگ انتخاب کرد.
فرش‌های وینتیج مانند هر فرش با طرح مدرن دیگر مانند فرش‌های فانتزی دارای رنگ‌های و طرح‌های متنوعی هستند. بنابراین هرکس بسته به نوع دکوراسیون یا رنگ موردنظر خود می‌تواند فرش وینتیج مناسب با محیط خود را بیابد.
فرش وینتیج در رده مدرن‌ترین فرش‌ها قرار دارد. به همین خاطر گاهی بیشتر از فرش‌های مدرن فانتزی مورد توجه قرار می‌گیرد.
معمولاً قیمت فرش وینتیج با قیمت فرش فانتزی برابر بوده یا تفاوت جزئی با آن دارد.

با مطالعه موارد فوق می‌توان به شباهت‌ها و تفاوت‌های فرش وینتیج با سایر فرش‌های مدرن پی برد. بنابراین افراد می‌توانند برطبق سلیقه خود در بین فرش‌های مدرن فانتزی یا فرش‌های مدرن وینتیج به انتخاب طرح برای محل موردنظر خود بپردازند.

چگونه طرح وینتیج برای فرش ایجاد شد؟
هنر جلوه‌های مختلفی دارد. گاهی یک شیء نه چندان مرتب یا معقول در ذهن یک هنرمند می‌تواند بسیار نفیس جلوه کند. در مورد فرش‌های وینتیج نیز همین اتفاق افتاده است؛ به طوری‌که دیدن فرش‌های کهنه و رنگ‌ورو رفته در ذهن یک هنرمند طراح فرش به یک طرح مناسب تبدیل گشته است که می‌توان تضاد رنگ‌ها در آن را به شکل محسوس‌تری به‌کار برد. دیدن یک فرش کاملاً نو با بافت مدرن اما با طرحی نخ‌نما می‌تواند بسیار جذاب جلوه کند. درواقع در یک فرش وینتیج می‌توان هم رنگ‌های مختلفی اعم از رنگ‌ قسمت‌های سالم فرش، قسمت‌هایی که در اثر نور کم‌رنگ شده‌اند یا نخ‌نمایی تاروپود فرش را به‌شکلی هنرمندانه ایجاد کرد. اما معمولاً این چند رنگی و چند دستگی در سایر طرح‌های فرش دیده نمی‌شود یا نمی‌توان آن را به‌راحتی ایجاد کرد.
فرش وینتیج و مدرن چه تفاوت ها و شباهت هایی با هم دارند؟

بیشتر بخوانید : قالیشویی سلیمان خاطر

چراکه معمولاً فرش‌های فانتزی دارای رنگ‌ها و طرح‌های مشخص و مرتبی هستند که دستکاری آن‌ها چندان جالب نیست، اما ماهیت فرش وینتیج ایجاب می‌کند که بتوان در طرح اصلی یک فرش دخل و تصرف ایجاد کرده و بخش‌هایی از فرش را کلاً به یک رنگ خالص درآورد، ضمن اینکه دیگر قسمت‌ها دارای طرح باشند!!

چرا فرش‌های وینتیج طرفدارا زیادی دارند؟
به‌طبع خرید فرش وینتیج در لیست خرید فرش مدرن بسیاری از خانه‌ها قرار دارد. به همین خاطر هر روزه شاهد طرح‌های جدید‌تری از وینتیج‌ها هستیم. این محبوبیت و پرطرفدارای فرش وینتیج را می‌توان در ساختار هنرمندانه و تابو شکنانه آن جست‌وجو کرد. به طوری‌که بیشتر افراد وقتی به طرح‌های یکنواخت و مرتب انواع فرش‌های سنتی و مدرن نگاه می‌کنند و به ناگاه چشم‌شان به فرش‌های وینتیج می‌اُفتد که در طرح آن‌ها خبری از یکنواختی دیگر فرش‌ها نیست، آن‌ها بلافاصله جذب فرش وینتیج می‌شوند و آن را خریداری می‌کنند. با توجه به اینکه قیمت فرش وینتیج نیز با قیمت فرش فانتزی تفاوت چندانی ندارد، بیشتر اوقات خرید فرش وینتیج بر خرید فرش مدرن در طرح‌های دیگر ترجیح داده می‌شود!

منبع : جام جم آنلاین

 



:: بازدید از این مطلب : 225
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجید برزگر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی صبح قزوین، درخصوص جایگاه فرش قزوین اظهار کرد: استان قزوین ظرفیت بسیار زیادی در زمینه تولید انواع فرش دستباف دارد به طوری که در حال حاضر بیش از ۱۲۰ کارگاه به صورت متمرکزو غیرمتمرکز و همچنین درقالب واحدهای پشتیبان و مستقل فعالیت دارند.

وی افزود: همچنین در استان قزوین تعداد بسیارزیادی کارگاه‌های خانگی در امر تولید فرش دستباف فعالیت دارند که حدود ۵ هزار و ۸۰۰ نفر توسط سازمان صمت و اتحادیه مربوطه شناسایی شدند که برای آن‌ها کارت ویژه قالی بافی صادر شده است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت قزوین با اشاره به اینکه ۹۵ درصد قالی‌بافان استان را بانوان تشکیل می‌دهند، بیان کرد: در حال حاضر حدود ۳ هزار و ۸۰۰ بافنده فرش دستباف در استان فعال هستند و تقریبا ۵۵ درصد تولید فرش استان، توسط قالی‌بافانی صورت می‌گیرد که در روستاها مستقر هستند.

بیشتر بخوانید : قالیشویی سهروردی

سالانه بیش از ۶۰ هزار متر مربع فرش دستباف در قزوین تولید می‌شود
برزگر تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود با توجه به ظرفیت‌های استان، سالانه بیش از ۶۰ هزار متر مربع فرش دستباف در استان قزوین تولید ‌شود.

وی عنوان کرد: در زمینه فرش صنعتی هم ۲ واحد تولیدی فعال داریم که برای بیش از ۲۰۰ نفر اشتغال‌زایی کرده‌اند و سالانه بیش از یک میلیون متر مربع تولید فرش دستباف دارند که علاوه بر تامین نیاز استان، به سایر استان‌ها و برخی از کشورهای صادراتی، صادرات نیز دارد.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان تصریح کرد: ایران بعد از کشورهای هند، ترکیه، مصر و پاکستان چایگاه پنجم را در صادرات فرش دستباف دارد.

برزگر با بیان اینکه صادرات فرش دستباف به صورت متمرکز از طریق گمرکات تخصصی انجام می‌شود، ادامه داد: صادارت ایران حدود ۳۶ میلیون دلار بوده که بر اساس برآوردها در استان قزوین طی ۸ ماهه امسال بیش از یک میلیون دلار صادارت فرش دستبافت انجام شده است.

وی در پایان گفت: در زمینه فرش صنعتی نیز به کشورهای عراق، افغانستان، هند، آلمان، تاجیستان، عمان و قطر صادرات انجام شده است.

 



:: بازدید از این مطلب : 187
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 

 

 

 

  محمدعلی محسنی بندپی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در مورد سبقت گری ترکیه در بازار بین المللی فرش از ایران، گفت: ایران هنوز وابسته به اقتصاد نفتی است و این مسئله یعنی عقب ماندن کشور در تمام حوزه‌ها از گردشگری گرفته تا صادرات اقلام کشاورزی و منابع دریایی که هر کدام ضعف عملکرد مدیران اجرایی را در کشور نشان می‌دهد.

نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی افزود: باور مسئولان بر این نیست که بتوانیم ظرفیت کشور را در تمام حوزه‌ها غیر از صادرات نفت بالا ببریم؛ امروز کشوری همچون امارات به این باور رسیده و توانست خود را از اقتصاد نفتی رها کند در حال حاضر اماراتی‌ها در رده هفتمین شهروندان ثروتمند در جهان قرار دارند چون توانستند از تک محصولی بودن خود را جدا کنند.

سرمایه گذاری بر روی سایر ظرفیت‌های کشور باید باور تمام مسئولان باشد

وی در ادامه یادآور شد: سرمایه گذاری بر روی سایر ظرفیت‌های کشور باید باور تمام مسئولان از قوه مجریه گرفته تا قوه مقننه باشد، توجه به سایر ظرفیت‌ها می‌تواند چندین برابر نفت درآمدزایی داشته باشد، اگر به این مهم توجه شود نه تنها فرش ایرانی با شهرت جهانی گذشته خود قدرت می‌گیرد بلکه شاهد اقتصادی پویا نیز خواهیم بود.

تحریم‌ها علیه ایران سودجویی کشورهای دیگر را مهیا کرده است

سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی مجلس با اشاره به شدت تحریم‌ها و بهره گیری سایر کشورها از این شرایط، تصریح کرد: در حال حاضر از شدت گیری تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران گویا تمام کشورها سود می‌برند، کشورهای همسایه از خارج شدن ایران از بازارهای جهانی همچون بازار فرش و سایر صادرات غیر نفتی بهره می‌برند.

دولت حمایت لازم برای صادرات محصولات غیر نفتی داشته باشد

بیشتر بخوانید : قالیشویی عباس آباد

محسنی بندپی اظهار کرد: دولت اگر بتواند تسهیلات حمایتی صادرات غیرنفتی را برای تولید کنندگان داخلی مهیا کند و در کنار آن اقدام به رفع موانع صادرات محصولات غیر نفتی کند بی‌تردید تعارض منافع صادرات فرش نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد.

نایب رئیس فراکسیون گردشگری در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: سفیران ایرانی، معاونت اجرایی امور خارجه و رایزنان اقتصادی ایران در سایر کشورها در این دوران که تحریم‌ها فرصتی برای سود جویی سایر کشورها مهیا کرده‌اند باید تمام قد به میدان بیاند و کمک حال اقتصادی کشور باشند./

 

 

 



:: بازدید از این مطلب : 196
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 10 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضائیه در رابطه با ثبت سند فرش در دفاتر اسناد رسمی گفت: یک سری موارد هم بود که قابلیت تنظیم سند در دفاتر را داشت که فرش‌های نفیس و جواهرات از جمله اینها ست. اگر سرقت و یا مفقود می‌شد، هیچکس نمی‌توانست فرش مسروقه را پیگیری کند اما وقتی ثبت شود، این مشکلات حل می‌شود. یک فرش یا جواهر وقتی ثبت رسمی با شناسه مشخص شود، هر اتفاقی برایش بیفتد قابلیت پیگیری دارد. ضمن اینکه اگر دارای سند شوند می‌توانند در قالب تضمین اخذ وام از مؤسسات مالی و بانک‌ها استفاده شود.اگر برای فرش ارزش گذاری شود که در قالب سند رسمی انجام خواهد شد و مشخصات کامل فرش ثبت شود به عنوان وثیقه قابل دریافت است و حتی می‌تواند به عنوان وثیقه دادگاه‌ها گذاشته شود. بحث بیمه هم هست که قابلیت بیمه شدن هم دارد.

خندانی ادامه داد: د ر حال حاضر هم تفاهم نامه‌ای در این رابطه با مرکز ملی فرش منعقد خواهد شد و ظرف چند وقت آینده این موضوع به بهره برداری می‌رسد. مقدمات این اتفاق انجام شده و نمونه سند فرش با همکاری سازمان ثبت تهیه شده و به زودی اجرای گسترده می‌شود.

بیشتر بخوانید : قالیشویی بلوار بهار حکیمیه

خندانی در خصوص آخرین وضعیت نقل و انتقال سند خودرو گفت: همه ما باید در چارچوب و در مدار قانون باشیم ودر این رابطه ماده ۲۹ قانون تخلفات راهنمایی و رانندگی باید اجرا شود که متأسفانه نمی‌شود. طبق این قانون تنظیم سند باید در دفاتر انجام شود اما هدف قانون گذار اکنون محقق نمی‌شود و متأسفانه به سمت و سویی که نباید، بردند. بخشنامه‌هایی صادر شد و آرایی از دیوان عدالت اداری مطرح شد که اصلاً ربطی به دفاتر نداشت و با توسل به برخی بخشنامه‌ها و تمسک به برخی آرا، قانون نادیده گرفته شد.

رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضائیه ادامه داد: در این مدت کم که این رویه خارج از دفاتر انجام می‌شود، مشکلاتی را برای افراد ایجاد کرده است و در آینده این مشکلات بیشتر می‌شود. سیاست ما این است که سند خودرو باید در دفاتر باشد و اگر قانون تغییر کرد ما تابع قانون هستیم اما تا زمانی که قانون به قوت خود باقی است، همه ساز و کارهای مربوط به سند خودرو باید در دفاتر انجام شود.

در رابطه با هزینه‌های این کار ما اعتقاد داریم که باید هزینه‌ها برای مردم کاهش یابد و قانون گذار باید هزینه‌های دولتی تنظیم اسناد را کاهش بدهد تا مردم دچار مشکل نشوند و اینکه دوبار مراجعه را قبول نداریم و نباید مردم اذیت شوند.در این رابطه پیشنهاداتی به دولت دادیم که در حال پیگیری آنها هم هستیم معاونت حقوقی و وزیر دادگستری جلساتی داشتیم.

منبع گسترش نیوز

 



:: بازدید از این مطلب : 215
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 8 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 زین‌العابدین گنج‌خانلو در گفت‌وگو با خبرنگار بازار، با اشاره به عملکرد گمرک استان زنجان در ۹ ماهه امسال گفت: در بخش صادرات حدود ۴۶۰ میلیون دلار صادرات از گمرک استان به وزن ۲۲۰ هزار تن انجام شده که به لحاظ ارزش ریالی ۱۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.

وی افزود: این در حالی است که صادرات انجام شده از گمرک استان طی ۹ ماهه امسال به لحاظ وزنی تغییر چندانی نداشته و معادل مدت مشابه پارسال انجام شده است.

واردات ۳۷۷ میلیون دلار کالا

مدیرکل گمرک زنجان با بیان اینکه واردات قطعی استان طی این مدت ۳۷۷ میلیون دلار بوده است، تصریح کرد: این میزان واردات در ۹ ماهه امسال به لحاظ وزنی ۱۷۰ هزار تن بوده شاهد رشد ۱۹ درصدی در این زمینه نسبت به مدت مشابه پارسال هستیم و به لحاظ ارزش ریالی نیز ۴۱ درصد رشد داشته است.

گنج‌خانلو، گریزی به وضعیت ورود موقت استان زد و یادآور شد: در ارتباط با ورود موقت، این میزان حدود ۶۸ میلیون دلار و به وزن ۲۱۳ هزار تن بوده که در ورود موقت شاهد کاهش ارزش ریالی به میزان ۱۸ درصد و کاهش وزنی به میزان ۳۱ درصد هستیم.

وی در ادامه، مجموع واردات قطعی و ورود موقت گمرک استان زنجان که واردات کل را تشکیل می‌دهد، به لحاظ ارزش ریالی حدود ۴۴۵ میلیون دلار واردات کل عنوان کرد و گفت: این میزان واردت قطعی به لحاظ وزنی حدود ۳۸۴ هزار تن بوده و این آمار بیانگر آن است که در ارزش ریالی واردات کل ۲۷ درصد رشد داشته اما به لحاظ وزنی با کاهش ۱۵ درصدی مواجه بوده‌ایم.

گنج‌خانلو با بیان اینکه گمرک استان زنجان به لحاظ رتبه‌بندی در بین سایر گمرکات کشور از نظر صادرات طی ۸ ماهه امسال از بین ۱۰۵ گمرک فعال کشور رتبه ۱۵ را از نظر ارزش صادراتی از آن خود کرده است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که به لحاظ ارزش کالاهای وارداتی از بین ۹۰ گمرک فعال کشور رتبه ۱۸ را گمرک استان زنجان به خود اختصاص داده است.

وی در ارتباط با اقلام عمده صادراتی طی ۹ ماهه امسال با یادآوری اینکه کماکان کالای شمش روی رتبه اول را در این خصوص در اختیار دارد، افزود: رتبه دوم مربوط به ترانسفورماتور و متعلقات آن است. همچنین کالاهایی از قبیل پروفیل، میلگرد، مفتول مسی، کنسانتره و ... در رتبه‌های بعدی قرار دارد.

تسریع در ترخیص مواد اولیه صنایع

مدیرکل گمرک زنجان عنوان کرد: کشورهای مقصد صادراتی استان نیز شامل ترکیه با حدود ۶۵ درصد، عراق با ۱۳ درصد، امارات متحده عربی با ۷ درصد سهم ارزشی و سایر کشورها نیز بخش دیگری از سهم ارزشی را در امر صادرات استان به خود اختصاص داده‌اند.

گنج‌خانلو در ارتباط با واردات کالا نیز با اشاره به ۱۰ قلم عمده کالای وارداتی از گمرک استان، تصریح کرد: این کالاها شامل خمیر چوب کاغذ و مقوای بازیافتی، توتون و خمیر توتون، کالای پودر جاذب، پلی‌آمین و نوار پلاستیکی، ماشین‌الات خط تولید، نخ پلی‌آمید، لایه جذب و انتشار، تنظیم کننده و قطعات عایق و الکترونیک، کامیون کشنده و ... بوده که سابقه ترخیص از گمرک استان را دارد.

وی همچنین به کشورهای عمده مبدا واردات برای استان نیز اشاره و اظهار کرد: این کشورها شامل ترکیه با ۴۵ درصد، سوئیس با ۱۹ درصد، امارات متحده عربی با ۱۲ درصد سهم ارزشی، آلمان، هنگ‌کنگ، سنگاپور و ... نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارد.

مدیرکل گمرک استان زنجان در خصوص وضعیت صادرات اقلامی چون فرش و چاقو از گمرک زنجان، گفت: در بحث چاقو و صنایع‌دستی، صادراتی از گمرک استان به صورت تجاری نداشتیم ولی از گمرک امانات پستی استان بسته‌هایی به صورت پستی ارسال و از این طریق صنایع‌دستی مسی و زیورآلات سنگ‌های تزئینی ارسال می‌شود.

بیشتر بخوانید : قالیشویی نظام آباد

گنج‌خانلو در ارتباط با صادرات فرش دستباف از گمرک استان نیز متذکر شد: تا به امروز اقدامی از سوی گمرک استان زنجان در این زمینه انجام نشده و یا بهتر است بگوییم مراجعه‌کننده‌ای نداشتیم، کما اینکه اکثر گمرکات کشور نیز فرش دستباف را در زمره اقلام صادراتی خود ندارند و فقط از چند گمرک فرودگاهی این امر به صورت هوایی انجام می‌شود، این در حالی است که اگر متقاضی در این زمینه باشد، می‌توانیم مساعدت و راهنمایی‌های لازم را در این خصوص انجام دهیم.

این مسئول راجع به گمرک بناب نیز با بیان اینکه این گمرک در حال حاضر فعال بوده و این فعالیت در واردات کالا که عمده آن کالاهای معدنی و مواد اولیه مربوط به صنایع تولیدی استان است، انجام می‌شود، ادامه داد: طی ۹ ماهه امسال حدود ۶۸ هزار تن از گمرک بناب واردات انجام شده و حدود ۱۱ هزار تن از صادرات استان نیز از این گمرک بوده است.

وی خاطرنشان کرد: همه تلاش مجموعه گمرک و انبارهای عمومی استان بر این است که واحدهای تولیدی استان را کمک کرده و اجازه ندهیم در این زمینه با مشکل مواجه شوند. همچنین حداکثر مساعدت را در تسریع ترخیص مواد اولیه صنایع و واحدهای تولیدی استان خواهیم داشت.

منبع : تحلیل بازار 

 

 



:: بازدید از این مطلب : 210
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

سعید کریم‌پور | شهرآرانیوز؛ هادی مخملی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز در واکنش به انتشار خبری مبنی بر اجرایی شدن معافیت مالیات بر ارزش افزوده مواد اولیه اصلی فرش دستباف اظهار کرد: البته تولید فرش دستباف و مواد اولیه آن از پیش نیز مشمول معافیت از مالیات بر ارزش افزوده بود، اما در گذشته این موضوع تنها برای تولیدکنندگان اجرا می‌شد، ولی این معافیت جدید شامل تمام زنجیره تولید می‌شود.

وی در خصوص وضعیت بازار فرش دستباف نیز گفت: بازار فرش دستباف به دلایل زیادی از نظر فروش رونقی ندارد، چون مواد اولیه و دستمزد کارگران آن گران است. برای توسعه صادرات این محصول نیز نیاز است اقدامات مختلفی صورت گیرد که این اقدامات شامل فعالیت‌های روبنایی و زیربنایی می‌شود.

مخملی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ترجیحات مصرف‌کننده تغییراتی داشته و از همین رو باید تولید این نوع از فرش‌ها به‌روزرسانی شود.

رئیس اتحادیه فرش دستباف مشهد با تاکید بر اینکه نباید فرش دستباف را از حالت رقابت‌پذیر خارج کرد، یادآور شد: لازم است برای توسعه صادرات این محصول تسهیلات دولتی خصوصا معافیت‌های مالیاتی و گمرکی افزایش یابد و در موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات نیز تجدید نظر صورت گیرد.

بیشتر بخوانید : قالیشویی خواجه عبدالله

مخملی با اشاره به صادرات فرش دستباف به آمریکا در گذشته خاطرنشان کرد: در گذشته ۳۰ تا ۳۵ درصد بازار صادراتی این فرش‌ها آمریکا بود. تحریم‌ها و سایر مسائل دست به دست هم داده و در حال حاضر بازار این فرش در عرصه بین‌المللی با شرایط خوبی مواجه نیست. البته اگر بتوانیم به‌روز کار و یک کالای رقابت‌پذیر معرفی کنیم، بازار فرش دستباف مجددا جان خواهد گرفت.



:: بازدید از این مطلب : 191
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

  به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از کاشان، مرحله نهایی داوری و اختتامیه دومین دوره رویداد ملی فرش‌آپ در حوزه صنعت فرش ماشینی در کشور به همت سرای نوآوری فرش ماشینی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان برگزار و طرح‌های برتر این رویداد شامل رتبه اول: طرح فرمولاسیون رزین‌های امولسیون؛ جایزه ۲۰ میلیون تومانی .رتبه دوم: طرح تولید پودر کربن فعال ضایعات اکرلیک کارخانه‌های فرش؛ جایزه ۱۰ میلیون تومانی. رتبه سوم مشترکاً: طرح شناسنامه فرش ماشینی (فرش یاب) و طرح شخصی‌سازی چاپ فرش با سلیقه مشتری؛ جایزه ۵ میلیون تومانی و طرح چشم اپراتور نیز شایسته قدردانی از هیئت‌داوران شناخته شد.

رئیس سرای نوآوری فرش ماشینی در حاشیه برگزاری مراسم اختتامیه اظهار کرد: از تعداد ۳۰ ایده خلاقانه در زمینه جذب ایده‌های برتر در دو بخش شکوفایی طرح‌های کسب‌وکار نوآورانه و مشکلات صنعت فرش ماشینی و چالش‌های فناورانه این صنعت پس از دو مرحله داوری در نهایت تعداد ۹ ایده به مرحله نهایی داوری این رویداد راه یافت.

منصور دیاری‌بیدگلی افزود: هیئت داوران این رویداد مصطفی اصفهانیان، مجید برازنده، منصور دیّاری، محمود برادران و علی‌اصغر شیره‌پز در مدت دو ماه و در مراحل مختلف به ارزیابی و داوری ایده‌ها پرداخته و در جلسه داوری نهایی، ایده پردازان با حضور منتور‌های(مربیان) تخصصی اختصاص یافته از سوی کمیته علمی دومین رویداد ملی فرش‌آپ پس از چند ساعت بحث و بررسی و ارائه و دفاع شرکت‌کنندگان و پاسخ به سؤالات هیئت داوران و حاضران و اهالی صنعت فرش ماشینی حاضر در سالن برگزاری طرح‌های برتر انتخاب شدند.

بیشتر بخوانید : قالیشویی نارمک

وی ادامه داد: در پایان این مراسم نیز از همه شرکت‌کنندگان، حامیان، داوران، مشاورین تخصصی، عوامل اجرایی و نفرات برتر این رویداد قدردانی و هدایای نفیسی به آنان اعطا شد.

به گزارش آنا، رویداد فرش‌آپ نختستین و تنها رویداد تخصصی در حوزه صنعت فرش ماشینی کشور بوده که به همت سرای نوآوری فرش ماشینی مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با رویکرد و هدف‌گذاری جذب نخبگان و ایده پردازان خلاق و نوآور در راستای تقویت و بومی‌سازی صنعت ملی فرش ماشینی تاکنون طی دو سال پیاپی و امسال از مرداد تا آذر ۱۴۰۱ با موفقیت طراحی و اجرا شد.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 171
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

  به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ محمد علی آقازیارتی امروز چهارم دی ماه ۱۴۰۱ اظهار کرد: جلسه هماهنگی و برنامه‌ریزی برگزاری نمایشگاه فرش دستباف و صنایع‌دستی در بخش ساروق با حضور حجت‌الاسلام اختری سرپرست بخشداری، مسئولین و تولید کنندگان و فعالان در حوزه فرش دستباف و صنایع‌دستی در محل بخشداری ساروق برگزار شد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان اراک با اشاره به اینکه نمایشگاه فرش دستباف ساروق با هدف نمایش دستاوردهای صنعت فرش دستباف ساروق و جیریا برگزار خواهد شد گفت: این نمایشگاه در بهمن ماه در محل سالن ورزشی بخش ساروق برپا خواهد شد و علاقه‌مندان به هنر فاخر قالی ایرانی می‌توانند از این نمایشگاه دیدن و نسبت به خرید باکیفیت‌ترین و متنوع‌ترین فرش‌های ایرانی مستقیم از تولیدکنندگان اقدام کنند.

بیشتر بخوانید : قالیشویی استاد حسن بنا

آقازیارتی با تاکید به اینکه قالی‌بافی بخشی از زندگی مردم منطقه ساروق است گفت: نیمی از زیبایی قالی و قالیچه مدیون ذهن خلاق و هنرمند نقاشان و نقشه کشان قالی است و هر قالی بر اساس یک طرح از پیش طراحی شده که نقشه نام دارد، بافته می‌شود، به نحوی که تارهای آن با تار و پود زندگی آنان در هم تنیده شده است و نقش‌های آن بیانگر نقش‌های اندیشه، احساس، ذوق، آرزوها و تمنیات و ارزش‌های آنان است. در نقش ونگار قالی‌های این منطقه تاریخ، اقتصاد، هنر و فرهنگ مردم این مرز و بوم متجلی است تا جایی که ساروق بدون قالی‌هایش کالبدی بی‌روح و جان است.

صنعت قالی بافی حدود ۷۰۰ سال است که همچنان در ساروق حفظ شده است.

 



:: بازدید از این مطلب : 148
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 

  به محض خرید فرش و قالی، بسیاری از مشتریان با مشکل پرزدهی فرش ماشینی و دستباف مواجه می‌شوند. در بیشتر مواقع، لذت نشستن بر روی فرش ماشینی و دستباف تازه خریداری شده به معضل پرزدهی فرش منتهی می‌شود. آنگاه شما پس از بلند شدن از روی سطح فرش با مقادیر زیادی از پرز بر روی لباس و کف پا مواجه خواهید شد. اما، آیا پرز فرش یک معضل محسوب می‌گردد؟

پاسخ دادن به سوال فوق ممکن است ذهن تعداد بالایی از خریداران فرش ماشینی و دستباف را مشغول کرده باشد. اما، پاسخ دقیق به پرسش فوق نیازمند مروری بر تعریف پرز فرش می‌باشد.

پرز فرش چیست؟
به طور کلی، پرز فرش به الیاف مو شکل مشابه بوده که بلافاصله پس از قرار گرفتن بر روی سطح فرش و یا قالی به لباس و یا کف پا می‌چسبد.

هیچکس به طور دقیق اطمینان ندارد که پرزدهی فرش نشانه خوبی است و یا بد. این در حالی است که پرزدهی فرش معمولاً در اوایل دوره خریداری آن اتفاق می‌افتد.

تعداد بالایی از فروشندگان به مشتریان تضمین می‌دهند که پرزدهی فرش معمولاً پس از پهن کردن و پا خوردن تا حدود زیادی کاهش می‌یابد. اما، در برخی مواقع، پا خوردن فرش هیچگونه تاثیر مثبتی بر عدم پرزدهی فرش نداشته و حتی باعث افزایش میزان پرزدهی فرش می‌دهد.

بنابراین، پیش از خرید فرش به نوع الیاف مورد استفاده در آن توجه نمائید.

چرا فرش ماشینی و دستباف پرز می‌دهد؟
علل متعددی برای پرزدهی فرش و قالی مطرح شده است. با این حال، مهم‌ترین علل پرزدهی فرش از قرار ذیل می‌باشد.

عدم دقت کافی در مراحل تولید فرش
واقعیت این است که امکان دارد پرز فرش بنا بر بی دقتی و یا کم دقتی طی مراحل تولید فرش اتفاق بیافتد.

عدم استفاده کافی از آب و روغن در پروسه بافت فرش
عدم تنظیم دستگاه ریسندگی
در نظر نگرفتن دمای ایده آل برای دستگاه ریسندگی
عدم تاب دهی کافی به نخ فرش
عدم آهار خوردن الیاف فرش
عوامل فوق ممکن است تنها یکی از علل پرزدهی فرش طی مراحل تولید به شمار روند.

نوع الیاف مورد استفاده در فرش
نوع الیاف فرش بنا بر جنس و کیفیت آن در میزان پرزدهی تاثیر بسزایی دارد.

امروز تعداد بالایی از فرش و قالی بر اساس تقاضای مشتریان در جنس اکریلیک بافته و تولید می‌شود. اگرچه جنس اکریلیک یک جنس مرغوب شمرده شده، ولیکن، پرزدهی آن از جمله مهم‌ترین معایب آن محسوب می‌گردد. انتظار می‌رود فرش ماشینی دارای الیاف اکریلیک طی هفته‌های متمادی استفاده از پرزدهی کم‌تر برخوردار شود. در صورت ادامه یافتن پروسه پرزدهی، می‌توان گفت جنس الیاف اکریلیک مورد استفاده در فرش چندان مرغوب نبوده است.

در مقابل، میزان پرز فرش پلی استر بسیار کم‌تر از فرش اکریلیک می‌باشد. اگرچه برخی از فرآیندهای نوین همانند فرآیند هیت ست باعث گردیده تا از میزان پرزدهی فرش دارای جنس اکریلیک کاسته شود.

تعداد شانه و میزان تراکم فرش
ممکن است پرز فرش شما بنا بر تعداد شانه و یا میزان تراکم آن اتفاق بیافتد.

ضروری است بدانید که تعداد شانه و میزان تراکم فرش به طور موثری بر میزان پرزدهی آن تاثیر می‌گذارد. بنابراین، پیش از خرید فرش حتماً به تعداد شانه و میزان تراکم آن دقت نمائید.

بدیهی است که با افزایش تعداد شانه و میزان تراکم شاهد پرزدهی کم‌تر فرش خواهیم بود. بدین ترتیب، میزان پرزدهی فرش 1000 شانه نسبت به فرش 500 و یا 700 شانه کم‌تر خواهد بود.

آیا فرش دستباف هم پرز می‌دهد؟
برخلاف تصور عام، شما پس از خریداری فرش دستباف ممکن است با مشکلاتی نظیر پرز فرش مواجه شوید. این در حالی است که میزان پرزدهی فرش دستباف نسبت به فرش ماشینی بسیار کم‌تر خواهد بود. بعلاوه آنکه، شما بسیار آسان‌تر و سریع‌تر قادر به خلاص شدن از شر پرز فرش دستباف خواهید بود.

در صورت آنکه شما شاهد پرزدهی فرش دستباف هستید، راه حل‌های ذیل را امتحان کنید.

بیشتر بخوانید : قالیشویی اتوبان باقری 

هر چند روز یکبار سطح فرش دستباف را جارو بزنید.
پس از جارو زدن، حتماً از شامپو فرش استفاده نمائید.
یک کیسه حمام تمیز را مرطوب نموده و با آن از راه خواب فرش کیسه بکشید.
آیا پا خوردن فرش از میزان پرزدهی آن می‌کاهد؟
متاسفانه، برخی از فروشندگان اصرار دارند که فرش انتخابی مشتری پس از پا خوردن زیاد پرز نخواهد داد. این موضوع احتمالاً به گوش هر مشتری خوشایند خواهد آمد. اما، آیا واقعاً فرش نو پس از پا خوردن زیاد پرز نخواهد داد؟

پاسخ به پرسش فوق احتمالاً شما را ناامید کند.

حقیقت این است که برخی از الیاف فرش طی عوامل متعدد نظیر اصطکاک و یا سایش حاصل از پا خوردن زیاد به روی سطح فرش آمده و در قالب پرز خودنمایی می‌کند.

بنابراین، می‌توان گفت پا خوردن زیاد احتمال معضل پرزدهی فرش را افزایش خواهد داد.

چطور از پرزدهی فرش جلوگیری کنیم؟

درگیری با معضل پرز فرش گریبان گیر مشتریان بسیار می‌شود. منتهی، هیچ راه جلوگیری برای پرزدهی فرش وجود ندارد. اما، شما با اجرای برخی از راه حل‌های موجود قادر خواهید بود از شر پرزدهی فرش خلاص شوید.

اوایل دوره خرید فرش سعی نمائید از جارو برقی با مکش بالا استفاده کنید. این امر کمک خواهد کرد تا هر چه سریع‌تر از شر پرزهای فرش رهایی یابید. استفاده روزمره از جارو برقی با مکش بالا به شما کمک می‌کند.
فرش خریداری شده را با استفاده از شانه مخصوص شانه بزنید.
با استفاده از چسب کاغذی پرزهای فرش را جمع نموده و بردارید.
با استفاده از ابر و یا پارچه نخی شامپو فرش را روی کل سطح کشیده و سپس، بقایای شامپو را به وسیله پارچه نازک دیگر پاک کنید.

منبع : فوت و فن

 

 



:: بازدید از این مطلب : 167
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 2 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان تهران، جلسه ای با حضور فاطمه ارزانیان معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران، رهام ولایتی نژاد سرپرست بهزیستی شمیرانات، زرافشان نوری سرپرست معاونت امور اجتماعی شهرستان به همراه کارشناسان حوزه شبه خانواده و جمعی از مدیران و مسئولین فنی مراکز دولتی و بخش خصوصی با موضوع هم اندیشی مراکز شبه خانواده برگزار شد.

شایان ذکر است، در این جلسه چالش های مراکز و نقطه نظرات کارشناسان مطرح شد و تبادل نظر و راهکارهای لازم بیان گردید و بر تعامل هرچه بیشتر مراکز با ستاد بهزیستی استان تهران در راستای بهبود روند گزارش دهی تاکید شد.

بیشتر بخوانید : قالیشویی شمیرانات

 



:: بازدید از این مطلب : 146
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 1 دی 1401 | نظرات ()